Zwarte piet

De zwarte pieten discussie, je dacht dat het eindelijk weg maar, maar nee hoor. Heftiger dan hiervoor, als een nog niet helemaal uitslapen griepje, steekt hij de kop weer op.
En er is al zoveel over gezegd…

Toch is mijn aller grootste verbazing dat heel Nederland, massaal het sinterklaas journaal kijkt als ware het directe nieuwsverslaggeving…..
Ik begin langzaam te twijfelen aan de echtheid van de goede Sint…! Ik was de laatse van de basisschool die nog geloofde in een “echte” Sint. Maar nu weet ik het allemaal niet zo zeker. Bestaat hij niet gewoon toch? Woont hij toch niet echt ergens diep in Spanje? Sint is echter en serieuzer dan ooit. Nou ja, wij nemen hem serieuzer dan ooit, laat dat duidelijk zijn.
Een groot deel van de wereld brand onder het juk van IS, Hawaii wordt meters groter door vulkaanuitbarstingen, ebola woekert door West Afrika en wat volgen wij, massaal? Piet die gaatjes in de romp van de stoomboot boort, en Sint die het opruimt en -o la la- er zijn “witte hulppieten” gesignaleerd.

Wat zou ik graag de maker van dit journaal zijn. Veilig achter je bureau schrijven waar het halve land naar hunkert. Hét nieuws maken én beheersen. En dat met een man met een plakbaard en zijn knecht (oh nee kameraad) met krulletjeshaar….

We geloven met zijn allen weer, meer dan ooit!