De Lekkerste gevulde koeken van Amsterdam

Er zijn een paar dingen in het leven waar je me voor wakker maken kunt. De finale van Wie is de Mol!? is er eentje van. Maar ook zuurkoolstamppot of… Gevulde Koeken.
Alleen in de laatste zit nog al eens verschil. Onderstaand mini onderzoek wees uit dat er eigenlijk geen middenmoot bestaat. Ze zijn over verrukkelijk of bijna niet weg te krijgen. Maar: Waar haal je de lekkerste gevulde koeken!?


1. Willekeurige Supermarkt

Vergeet deze 6 voor €1,- pakken meuk. Als echte gevulde koeken is dit niet om te genieten. Prima als je oma er vriendelijk eentje aan je uitdeelt (he, ook al is hij niet te hakken het is en blijft een gevulde koek!) maar echt genieten kun je hier niet van. Klef, smakeloos en het rare eier velletje bovenop blijft ook nog eens aan je gehemelte plakken.

Cijfer: 5

2. De automaat op je werk

Ongeveer hetzelfde als hierboven alleen dan dik overpriced. In plaat van 6 krijg je er nu maar 1 voor €1,- Niet doen! Nooit!

Cijfer: 4


3. De Markt

De sluipmoordenaar onder de gevulde koeken liefhebber. De koekjes liggen er altijd prima bij maar hoe lang liggen ze er al? Wanneer heeft de beste bakker deze lekkernij uit de oven gehaald en op dit stoepje gelegd? Beter neem je geen risico. Alleen als de nood hoog is…

Eervolle vermelding en uitzondering op de regel: Bakker aan het einde van de Albert Cuypmarkt. Flink aan de prijs maar prima van smaak en structuur.

Cijfer: 5

4. Albert Heijn (vers afdeling of To-Go).

Eindelijk komen we bij de echte gevulde koeken. Albert Heijn heeft het begrepen (althans op de vers afdeling, NIET naar het koekenschap rennen!). Een heerlijk krokant korstje, zacht en smeuig aan de binnenkant. Een vleugje amandel maar niet overheersend. En regelmatig in de bonus ook.
TIP: Vraag de lieve dame er 1 of 2 in te pakken, thuis vreet ze namelijk alle 5 gewoon op en heb je een suger-rush van hier tot Marokko.

Cijfer: 8.5

5. Bakkerij Kwakman

De banketspecialst. NIET. Ik ga hier verder vrij weinig over zeggen. Als je de supermarkt meuk in je winkel durft te leggen ben je verder geen beoordeling waard.

Cijfer: 4

6. Stach

In de Spiegelstraat, op de Van Wou en  Haarlemmerstraat hebben ze het begrepen. Dit is de moeite van het omfietsen waard. Een brosse koek, een rijke vulling een olijke amandel prijkend op de bovenkant. Heerlijk geurend en vol van smaak en bovenal: VERS! Dit is zoals het hoort. Dit is waardoor iedere liefhebber zijn dag niet meer stuk kan. Een predikaat Hofleverancier (in ieder geval van mijzelf) zou niet misstaan.
Onbetwist de lekkerste gevulde koek van Amsterdam!

Cijfer: 9.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *