Ik zoek een huis in Amsterdam

Al dik drie jaar woon ik heerlijk in het centrum van onze Hoofdstad. Helaas begint de keuken -of het nauwelijks bestaan daarvan- me behoorlijk tegen te staan. Daarbij ben ik ook nog eens opzoek naar een nieuwe uitdaging qua werk dus zal financieel zal ik wat in moeten leveren.

TIJD VOOR EEN NIEUW HUIS!

Gelukkig hoef ik niet per direct mijn huis uit en omdat ik ook op zoek ben naar die baan heb ik best wel (veel) tijd om lekker rond te kijken en te zoeken. Zo kon je nog eens ergens!

Via verschillende sites kun je een oproepje plaatsen. Dus de verhuurder zoekt naar jou, ipv. andersom Hier heb ik ook mijn huidige huis mee gevonden dus succes is te boeken al moet je wel door legio smerige mannetjes heen die wel “huurverlaging” voor je kunnen regelen als “het klikt”. Of oplichters die toevallig in het buitenland verblijven maar na overmaken van de eerste maand huur je zeker weten de sleutel op zullen sturen…

Meer lachen is het via de websites waar je zelf kunt reageren.  Je komt er van alles tegen: Bezemkasten voor topprijzen, huizen die te mooi om waar te zijn lijken (en dan dus ook gewoon zijn), oude uitgewoonde bende en verbouwde garages(!).

Het leukste vind ik om vervolgens bij mensen langs gaan. Lekker gluren bij de buren. Heerlijk Man Bijt Hond, zonder Televisie. Zo ben ik bij een oudere, doch vriendelijke man geweest die er expliciet op stond dat er zo min mogelijk vlees in zijn huis gebakken zou worden. Als semi-vegan en raw-food eter kon dat namelijk echt niet. Aan het ontbreken van enige huidskleur en wallen tot de grond leek me dit niet de beste huisgenoot om gezellig op dinsdagavond samen rauwe groenten te gaan eten…

Aan de schimmel op de muur elders, kon ik zien dat deze huiseigenaar het “duurzaam omgaan met energie en daarom de verwarming zo min mogelijk aan” iets te letterlijk nam. Blijkbaar had hij nog niet begrepen dat je soms moet stoken en dat een dikkere wollen trui geen weerstand biedt tegen (gevaarlijke!) zwarte schimmels.

Het blijkt oppassen met huizen waar geen oppervlakte aangegeven is en men “niet handig genoeg is met social media om een foto te plaatsen”. Een oude verbouwde kinderkamer met het Mickey Mouse behang nog op de muren is toch echt niet wat ik zoek. En riante keukens blijken dit vaak 20 jaar geleden ooit eens geweest te zijn.

De laatste categorie zijn de “mannetjes”. Voor alles bestaat wel een “mannetje”. Zo ook in de huurhuizenmarkt. Ze vallen op doordat ze, voordat je nog maar een stap in het huis gezet hebt, eerst even de contractvoorwaarden met je door willen nemen. Vervolgens verzekeren ze je dat het echt niet minder dan normaal is dat er bij ieder huis een commissie van 2 a 3 keer een maand huur naar het  beste “mannetje” over gemaakt moet worden.

Enz. enz. enz. Het is een Jungle. En het valt nog  niet mee om een geschikt huis te vinden waar je niet fysiek of financieel uitgewoond wordt. Maar een leuk tijdverdrijf, soms een kopje gratis koffie en een interessant kijkje in andermans huis, levert het wel op!

Ik ben overigens nog steeds zoekende… klik maar op het knopje contact 😉

 

 

Danny.