De NPO…?

Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. Wederom is staatssecretaris Dekker op zijn Stokpaardje geklommen om ons Nederland weer eens te wijzen op hoeveel de Publieke Omroep wel niet kost….

Maar is dat nou eigenlijk wel zo? Wat kost die NPO -zoals het nu hip heet- eigenlijk?
Een hele snelle en gemakkelijk zoekopdracht levert het volgende. De begroting van de NPO voor 2014 tot 2018 (pas op, PDF documentje).
Troost je, het (grootste gedeelte) van het lezen heb ik al even voor je gedaan. En wat blijkt? Per jaar kost de NPO ons om en nabij de €800.000.000,- Dat is nog geen €50,- per persoon. Dus zeg maar €4,- per maand. Dat is minder dan je telefoonabonnement, je Digi-TV abo of zelfs een SMS-abo die je vroeger nog wel eens aangesmeerd kreeg.
In totaal is dat nog minder dan wat alle files ons kosten (Bron)

En moeten we daar per se op bezuinigen? Of zoals het nu genoemd wordt: Snijden in de kwaliteit. Wat oh oh amusement is natuurlijk niet toegestaan. Omdat we het met zijn allen betalen MOET het informatief zijn. Nee, nee na een lange dag hard werken en relaxt met de beentjes omhoog even lachen en je realiseren dat het leven niet zo zuur hoeft te zijn, nee dat is niet de bedoeling van dhr. Dekker. Stel je voor dat er gewoon meer dan een miljoen (of 6 zoals Boer zoekt Vrouw) naar een programma kijken.
Nee, volgens meneer Dekker mogen we alleen nog maar naar weer de zoveelste natuurfilm (en dan bedoel ik niet van de Meiden van Holland) en weer een strijkkwartet van Bach uitgevoerd door een ook al wegbezuinigd orkest, kijken.

Is het niet zo ,of zou het niet zo moeten zijn, dat we een juiste programmering maken waarin informatief en amusement hand in hand gaan? Wie zegt dat je niet van Paul de Leeuw leren kunt dat je WEL over water lopen kunt (zoek naar op uitzendinggemist) En ja, het klysma van Patty Brad kan er best wel eens voor zorgen dan men blijft hangen en -per ongeluk0 een graantje educatie meepikt. Iets met een mes en twee kanten.

Volgens mij moet Dhr. Dekker stoppen met zijn symboolpolitiek, mag hij best een beetje kritisch zijn maar moet hij toch echt de programmering overlaten aan de mensen die het kunnen, die het deden en mensen die er verstand van hebben. Anders is er vast nog wel een leuk baantje voor hem, ergens in politiek Italie. Wat die kant, die willen we toch niet op?

Meneer Dekker ik heb een tip: Legaliseer de Hennepteelt, hef er belasting en accijns over en tada! BRON Nog jaren kunnen we ongestoord van amusement op Nederland 1, 2, en 3 genieten. Exuus. NPO 1, 2 en 3 😉